onsdag 19 december 2012

Jullov!

Nu är det officiellt! Maja och jag har jullov! Sista dagen i skolan är avklarad, Maja är hämtad på dagis och just nu ligger vi i sängen och myser! Jag har huvudvärk vilket är ytterst ovanligt.

Varit en intensiv
dag i skolan. Vi har haft UIS idag, utbildning i samverkan. Det är en dag då studenter från olika professioner träffas och får tillsammans arbeta med fall. Sjuksköterskor, läkare, logopeder, psykologer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och socionomer träffar och arbetar kring patientsäkerheten. Jag har idag fått ökad insikt i hur andra yrkeskollegor arbetar. Samtidigt har jag fått bekräftelse på min egen kompetens som blivande sjuksköterska och att vi faktiskt är specialister på just omvårdnad. Hur viktigt och hur väsentlig vår del av allt är. Men framförallt hur illa det går om inte vi kan samverka med alla grupper och vikten av ett tvärprofessionellt arbete med patienten i fokus.

Jag fick möjligheten att pröva på ledarskapsrollen idag. Allt spelade ut sig väldigt naturligt och det kändes fantastiskt. Jag som alltid varit skrämd till livet av just att prata inför en grupp tog kommandot på ett mjukt och fint sätt. Jag frågade mina kamrater efteråt vad dem tyckte om mitt ledarskap och dem tyckte jag var duktig, mjuk och naturlig. Väldigt bra och jag blev väldigt glad över så fina meriter! Det var framförallt roligt men samtidigt är det något vi sällan har möjlighet att träna i så då gäller det att ta vara på varje tillfälle.

Idag var en stor dag för mig!

Nu blir det vila, sen matlagning och ska det bakas!
Trevlig kväll på er!






2 kommentarer:

  1. Åh vilket härligt inägg Maria. Du kommer att bli en fantastisk sjuksköterska. Din trygghet i din egen person verkligen syns i detta inlägg. I´m so happy for you. I dag får du bamsestora kramen av mig.

    SvaraRadera
  2. Tack finaste Ann! Du är bäst! Kram

    SvaraRadera