torsdag 1 april 2010

Torsdagen den 1 april, kl 08.25

Sitter just nu i taxin på väg till Bangkok. Vi ska tillbaka till flygplatsen nu för idag ska vi till Koh Samui! Två underbara veckor ska vi försmäkta på den ön MED mat och vatten! Jag har precis inhandlat dagens första islatte på Seven. Vidare bilen rullar!

Flyget går 12.30 och vi kommer nog vara framme på flygplatsen runt tiotiden så då finns det tid för lite shopping och Maja måste ändå äta sin gröt. Vi har hittat kanonbra saker till henne, blöjorna köpte vi först för små men har nu hittat bra lagom stora till henne, även gröt har vi hittat som hon tycker om. Vi kör på två sorter som vi mixar ihop för den ena är med fullkornsris och den andra är frukt och mjölk så blandar vi det känns det rätt bra och nyttigt. Tyvärr finns det ingen burkmat i den bemärkelsen vi har hemma utan i Nakhon Sawan har hon fått smaka ris med olika rätter till. Hon har även fått smaka mango med stickyrice och kokosmjölk (en supergo efterrätt här nere). Vi sa att vi skulle vara reserverade med hennes mat pga av hepatit A risken men får hon mat som serveras hemma så är det nog ingen risk, det är ju inte så att vi ger henne gatumat.

Hon är så duktig, har verkligen tytt sig till sina släktingar och alla går omkring och bär på henne hela tiden! Hon är verkligen populär härnere! Värmen blir ibland väldigt påtaglig för henne och då blir hon lite kinkig men hon blir snabbt glad igen så fort ac:n går igång!
Det är underbart att se Karn och Maja tillsammans så mycket. Han har ju inte kunnat ha mer än två dagars egentid med henne åt gången eftersom han arbetar och därför är det så kul att se hur mycket han upptäcker med henne. Han börjar förstå hennes rutiner, hennes minspel, vad hon vill när hon är kinkig etc. Sånt som jag annars har koll på!

Hon ser nog honom på ett helt nytt sätt med, hon går till honom mer. Pappa verkar nästan vara lika bra som mamma nu!
Maja sitter fram med sin pappa, de läser bok. Ro ro ro din båt boken! Mysigt!


2 kommentarer:

  1. Blir så glad när jag läser ditt inlägg.... det låter som ni har det riktigt kanon bra och denna tiden för Karn och Maja är guldvärd alla borde få en sån tid med sina barn :-)

    SvaraRadera
  2. Äntligen, har varit inne varje dag och äntligen kan man fördriva tiden lite med din blogg. Allt låter himla mysigt. Ha det nu så gott och njut av varandra. Tusen pussar till mormors lilla älskling.

    SvaraRadera